Kohdekäynti sekä pihan luonnossuunnitelma

Kohdekäynnin ja inventoinnin sekä asemapiirroksen pohjalta (nettisuunnitelmassa luonnossuunnitelma tehdään asiakkaan toimittamien tietojen pohjalta ilman kohdekäyntiä) suunnittelija tekee tietokoneella mittakaavassa olevan luonnossuunnitelman, jossa toiminnot, kulkureitit, kasvillisuusalueet, pinnoitteet ja rajaukset on merkitty. Suunnitelma sisältää myös kasvi- ja materiaaliehdotuksia, rakentamisohjeita kuten kiveyksien rakennekerrokset ja kasvien istuttaminen, hulevesien kulkeutumisen periaatteet sekä kirjallisen suunnitelmaselostuksen.

Luonnossuunnitelma helpottaa omatoimista piharakentajaa. Suunnitelman pohjalta saa yleisnäkemyksen tulevasta pihasta sekä ohjeita rakentamiseen.


Pihan luonnossuunnitelma sisältää:

  • Kohteessa käynnin (dokumentointi sekä keskustelut)
  • Tietokoneella asemapiirroksen pohjalta tehty mittakaavassa oleva luonnossuunnitelma, jossa alueen toiminnot, kulkureitit, kasvillisuusalueet, rajaukset, rakenteet ja pinnoitteet on sijoitettu paikoilleen ja nimetty materiaaliehdotuksia
  • Ohjeita pihan rakentamiseen (mm. kasvien istuttaminen, kiveyksien rakennekerrokset, suodatin- ja katekankaiden käyttö)
  • Kuvia kasvi- ja materiaaliehdotuksista
  • Kirjallinen suunnitelmaselostus
  • Hulevesien kulkeutumiset mietitty
  • Vinkkejä helppohoitoisen pihan rakentamiseen

Luonnossuunnitelma kohdekäynnin kanssa yhteensä 450 € (sis. alv 24 %)

+ matkakulut 50 km ylittävältä osuudelta 0,5 €/km.

Pelkkä luonnossuunnitelma (nettisuunnitelma) ilman kohdekäyntiä ja inventointia 250 €

(sis. alv 24 %).


Luonnossuunnitelma on edullinen tapa aloittaa pihan rakentaminen. Saat pihasta suunnittelijan näkemyksen, jonka pohjalta voit vaikka itse rakentaa pihaa vähitellen. Suunnittelijalta voit jälkeenkin päin milloin vain ongelmatilanteen tullessa kysyä ohjeita toteutukseen sähköpostilla.

Mikäli haluat, että luonnossuunnitelmaa muokataan kunnes asiakas on sen hyväksynyt ja tämän hyväksytyn suunnitelman pohjalta tehdään erillinen kasviluettelo (kasvien suomalaiset ja tieteelliset nimet, istutustiheydet, määrät, kukinta, korkeus ja leveys) sekä määräluettelo kaikista suunnitelman materiaaleista, niin valitse yleissuunnitelma.

Suunnitelmapiirustukset tehdään asemapiirroksen pohjalta tietokoneella VectorWorks Landmark CAD- pohjaisella suunnitteluohjelmalla. Valmiit luonnossuunnitelmat toimitetaan asiakkaalle sähköisessä muodossa.

Esimerkkejä luonnossuunnitelmasta