Luonnossuunnitelma

Aloituskäynnin ja inventoinnin sekä asiakkaan toimittaman asemapiirroksen pohjalta (nettisuunnitelmassa luonnossuunnitelma tehdään asiakkaan toimittaman asemapiirroksen ja valokuvien pohjalta ilman kohdekäyntiä) suunnittelija tekee tietokoneella alustavan luonnossuunnitelman, jossa toiminnot on sijoitettu paikoilleen ja kasvillisuusalueet hahmoteltu.

Luonnossuunnitelma riittää, mikäli asiakas haluaa vain karkean hahmotelman suunnittelijan näkemyksistä tulevien toimintojen ja kasvillisuusalueiden sijoittumisen suhteen.


Luonnossuunnitelma sisältää:

  • Kohteessa käynnin
  • Inventointikartan sekä -taulukon
  • Tietokoneella asemapiirroksen pohjalta tehty suunnitelma, jossa alueen toiminnot, kulkureitit, kasvillisuusalueet, rakenteet ja pinnoitteet on hahmoteltu ja nimetty alueina (esim. pensasalue, perenna-alue, betonikiveys, kivituhka, liuskekiveys, puuterassi). Kasveja ym. materiaaleja ei ole nimetty eikä määritelty tarkasti.
  • Suuntaa antavat 3D havainnekuvat

Luonnossuunnitelma kohdekäynnin ja inventoinnin kanssa yhteensä 400 € (sis. alv 24 %).

Pelkkä luonnossuunnitelma (nettisuunnitelma) ilman kohdekäyntiä ja inventointia 250€

(sis. alv 24 %).


Luonnossuunnitelma on edullinen tapa aloittaa piharakentaminen. Saat pihasta suunnittelijan näkemyksen, jonka pohjalta voit vaikka itse rakentaa pihaa vähitellen. Suunnittelijalta voit jälkeenkin päin milloin vain ongelmatilanteen tullessa kysyä ohjeita toteutukseen sähköpostilla.

Mikäli haluat tarkat materiaalimääritykset nimineen ja määrineen, niin valitse yleissuunnitelma.

Esimerkki luonnossuunnitelmasta